Заплатите в Обединеното кралство растат с темпове, които не се наблюдават

...
Заплатите в Обединеното кралство растат с темпове, които не се наблюдават
Коментари Харесай

Войната за работна ръка увеличава заплатите в Обединеното кралство

Заплатите в Обединеното кралство растат с темпове, които не се следят от десетилетия поради икономическото възобновяване на страната, написа. 

Предпочитанията на служащите и безработните варираха в най-трудниите времена на пандемичната рецесия. Правителствата проявяваха и не престават да проявяват голяма увереност в поддръжка на фамилии, които са изгубили приходите си, което би могло да даде известна сигурност на безработните в очакване на по-добра опция. Сега служащите избират повече други неща като сигурност и просторни жилища, които също биха могли да окажат въздействие върху пазара на труда,силно съсредоточен в огромните градове.

Началните заплати (ставката на хонорари при започване на нова работа) във Англия набъбнаха с най-бързите темпове от най-малко 24 години, защото фирмите се състезаваха да намерят свободна работна ръка. Според изследванията безработното население, което интензивно търси работа, е все по-малка група. 

Компаниите би трябвало да търсят служащите, от които се нуждаят, в други компании, предлагащи по-добри условия. Англия е в изключително състояние. Освен мощното възобновяване на стопанската система, което основава проблеми на фирмите да поддържат търсенето, Островът страда и от дефицит на служащи вследствие на Brexit. Много чужденци напуснаха страната, а други изключиха Обединеното кралство като дестинация заради засилените ограничавания.

По този метод заплатата, която фирмите заплащат на нови чиновници, отразява възходящата конкуренция за запълване на свободните работни места, твърдят от KPMG и Конфедерацията по наемане и претовареност на нова работа. В отчета се отбелязва, че инфлационният напън върху заплатите се усилва след излизането на Лондон от Европейския съюз, което е понижило броя на служащите.

Британските компании, от търговците на дребно до строителните компании, се борят да запълнят празнините в работната си мощ, откакто Brexit забави притока на служащи от Европейски Съюз, до момента в който пандемията накара служащите да трансформират избрани привички и в този момент демонстрират желания към по-безопасни работни места. 

Всичко това кара Централната банка на Англия да се тормози от опцията инфлацията да се увеличи повече от предстоящото и да надвиши задачата от 2% за по-дълго от предстоящото. 

" Предизвикателството на пазара на труда в този момент е друго. Има от ден на ден доказателства за по-голям брой свободни работни места и свързаната с тях стагнация на пазара на труда. Предизвикателството да се избегне внезапното увеличение на безработицата е сменено с това да се обезпечи приток на работна ръка към работни места ", съобщи шефът на Bank of England Андрю Бейли.

" Това е подобаващ миг за търсене на работа ", сподели зам.-изпълнителния директор на REC Кейт Шосмит пред Bloomberg. Въпреки това той споделя, че новите имиграционни правила са основни за облекчаване на повишеното търсене на работна ръка. " Недостигът на умения е с нас от известно време и както демонстрират нашите данни, той се утежнява ", добавя Шосмит. 

Свободните работни места се усилват с най-бързите темпове от началото на това изследване през 1997 година Докато броят на хората, които са разполагаем да ги запълнят, още веднъж е намалял през юли. 

Наемането на непрекъснати позиции в Лондон и други близки градове доближава върхове за всички времена, изпреварвайки южната и северната част на Англия. Свободните работни места нарастват във всички браншове, водени от осведомителните технологии и осведомителните технологии. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР